Lujakallio

3,3 Ha maa-alueemme sijaitsee Hattulan kunnassa Hämeessä.

Lujakallion osoite on Lahnalahdentie 75, 14450 Hattula.

Lujakallioon on talkoovoimin rakennettu keskiaikaleirin mahdollistavat puitteet.

Lujakallion maasto koostuu mäntyvaltaisesta metsästä ja avoimemmasta kentästä. Kasvimaalle on istutettu keskiajalla tunnettuja maustekasveja sekä värjäys- ja lääkekasveja.

Arkeologien tietoja käytämme hyväksi, mutta emme ole rakentamassa historiallisesti pilkuntarkkaa kylää. Emme siis pyrikään museotarkkuuteen, vaan riittävän keskiaikaisiin puitteisiin leireilemistä varten.

Tutkimme aikakauden rakentamista ja pyrimme mahdollisimman oikeisiin materiaaleihin (mm. terva, puu, hirsi) mutta olemme joustaneet mm. siinä että olemme käyttäneet normaaleja nauloja.

Lähin naapurimme asuu puolen kilometrin päässä eikä ympärillä ole kuin puita. Alue onkin kuin kehto, alavampi paikka korkeiden mäntyjen keskellä. Lähistöllä on myös uimapaikkoja.

Lujakallion tapahtumista voi myös lukea Lujakallion blogista, jonne on kerätty kuvia ja kertomuksia maa-alueen tapahtumista.

Lujakallio vuokralle?

Lujakalliota vuokrataan myös muihin tapahtumiin, se on hyvin soveltuva esim. larppeihin. Hinta viikonlopun vuokralle on 50 €, koko viikon vuokra 100 € (hallituksen vahvistama v. 2016 alkaen). Lujakallion varusteet ovat vuokralaisen käytössä kokonaisuudessaan tapahtuman ajan, ja vuokralainen on vastuussa paikasta tapahtumansa aikana. Vuokrausta varten ota yhteyttä hallitukseen, hallitus -at -keskiaika.org.  

Mistä kaikki alkoi?

Kahden vuoden etsinnän, satojen ajettujen kilometrien ja lukemattomien puhelinsoittojen ja byrokratian jälkeen löysimme vihdoin seuran toiminnalle sopivan maa-alueen. Kallio räjäytettiin pois, sorat myytiin ja alue maisemoitiin. Sitten se myytiin meille. Kauppakirjat alueesta tehtiin helmikuussa 2001 ja lainhuudatus tuli muutamaa kuukautta myöhemmin. Niinpä kesällä 2001 pääsimme rakentelemaan ensimmäisiä rakennuksia.