Lujakallio

Lujakallio on Elävä Keskiaika ry:n vuodesta 2001 lähtien omistama 3,3 hehtaarin kokoinen maa-alue Hämeen Hattulassa, osoitteessa Lahnalahdentie 75, 14450 Hattula (Rimmilässä, lähellä Könnölää). Rakennamme itsellemme keskiaikaleirikelpoista paikkaa. Alue on yksityisalue ja se ei ole yleisönähtävyys, sen vuoksi se onkin syrjässä.

Pyrimme oppimaan keskiaikaisista rakennustekniikoista ja soveltamaan oppia tulevissa rakennusprojekteissa samalla kuitenkin huolehtien siitä, että alueella on hyvät ja toimivat perusfasiliteetit koko perheen leireilyyn. Arkeologien tietoja käytämme hyväksi, mutta emme ole rakentamassa historiallisesti pilkuntarkkaa kylää. Emme siis pyrikään museotarkkuuteen, vaan riittävän keskiaikaisiin puitteisiin leireilemistä varten. Tutkimme aikakauden rakentamista ja pyrimme mahdollisimman oikeisiin materiaaleihin (mm. terva, puu, hirsi) mutta olemme joustaneet mm. siinä että olemme käyttäneet normaaleja nauloja.

Lujakallion maasto koostuu mäntyvaltaisesta metsästä ja avoimemmasta kentästä. Lähin naapurimme asuu puolen kilometrin päässä. Alue onkin kuin kehto, alavampi paikka korkeiden mäntyjen keskellä. Lähistöllä on myös uimapaikkoja.

Kasvimaalle on istutettu sekä keskiajalla tunnettuja maustekasveja että värjäys- ja lääkekasveja.

Lujakalliossa on aktiivista toimintaa!

Järjestämme Lujakalliossa rakennustalkoita, jonne voi osallistua millä pohjatiedoilla tahansa. Pidämme Lujakalliossa myös keskiaikaleirejä, kasvivärjäysviikonloppuja jne.

Lujakallio vuokralle?

Lujakalliota vuokrataan myös muihin tapahtumiin, se on hyvin soveltuva esim. larppeihin. Hinta viikonlopun vuokralle on 50 €, koko viikon vuokra 100 € (hallituksen vahvistama v. 2016 alkaen). Lujakallion varusteet (mm. värjäyspadat, nuotikahvipannut ja rautapannut) ovat vuokralaisen käytössä kokonaisuudessaan tapahtuman ajan ja vuokralainen on vastuussa paikasta tapahtumansa aikana. Vuokraaja hommaa itse kuluvan tavaran, kuten vessapaperin. Vuokrausta varten ota yhteyttä hallitukseen, hallitus@keskiaika.org