Tule mukaan!

Yhdistyksessämme harrastetaan keskiaikaa monella tapaa. Toiset ovat kiinnostuneita pukuhistoriasta, toiset keskiaikaisista ruuista. Yksi musisoi, toinen tutkii mielellään tapakulttuuria ja kolmas käyttää mieluiten aikansa harjoitellen miekkailua.

Helpoin tie harrastuksen alkuun on tulla aluetapaamisiimme sekä liittyä mukaan facebook-keskusteluryhmäämme, joka on avoin kaikille keskiaikaharrastamisesta kiinnostuneille. Siellä neuvomme oikein mielellämme alkuun tässä harrastuksessa!

Ilman mitään keskiaikavarusteita voit osallistua mm. viikkotapaamisiimme, jossa juomme kahvia ja höpöttelemme harrastuksestamme. Myös Lujakallion rakentelupäivissä pukeudutaan modernisti. Näihin kumpaankaan et tarvitse mitään pohjatietoa.

Keskiaikaisiin pukutapahtumiimme osallistuakseen aluksi tärkeintä on hankkia (tehdä tai ostaa) itselleen jonkinlainen vaatekerta. Tässä kannattaa kysyä neuvoa kokeneemmilta, jottei tule tehtyä hutiostoksia. Monet ”keskiaikaisia” pukuja myyvistä nettikaupoista myyvät keinokuituisia fantasiavaatteita, jotka eivät täytä standardejamme. Vaatteiden tasoa ja aikakautisuutta voi pikkuhiljaa harrastuksen edetessä parannella. Järjestämme monenlaista koulutusta mm. vaatteiden kaavoitukseen, päähineiden tekoon ja lautanauhojen kutomiseen liittyen, helpottaaksemme jäsenistömme mukaantuloa.

Pukutapahtumiimme tarvitset myös jonkinlaiset, yleensä saviset tai puiset astiat sekä lusikan ja puukon. Myös ruokailuvälineiden tasoa voit parannella harrastuksen edetessä.

Telttaleireillämme omalla maa-alueellamme majoitumme mieluiten joko omassa keskiaikateltassa tai vaihtoehtoisesti sinne rakentamassamme Kaartin tuvassa.


Liity jäseneksi!

Tutustuttuasi rauhassa toimintaamme ja muihin harrastajiimme voit myös hakea jäsenyyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jv@keskiaika.org

Laita jäsenyydenhakuviestiin seuraavat tiedot:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Syntymävuosi
  • Keskiaikanimesi
  • Osoitteesi
  • Sähköpostiosoitteesi
  • Puhelinnumerosi
  • Suosittelijasi (1 kpl)
  • Sekä mahdollisesti muut huomionarvoiset seikat

Jäsenmaksun maksamisen hyötyjä ovat mm. edullisemmat tapahtumamaksut, oikeus toimia yhdistyksen viroissa ja seuramme maa-alueen Lujakallion käyttöoikeus.

Jäsenmaksu vuonna 2023 on 20 euroa. Sillä katetaan yhdistyksen välttämättömiä menoja.