Louhenkajo

Louhenkajo on fiktiivinen valtakunta pohjolassa. Se ei sijoitu mihinkään aikaan tai paikkaan, vaan jokainen tulee sinne omasta ajastaan ja kotiseudultaan (1000-1400 jKr. Eurooppa ja Arabia) Oman keskiaikapersoonan taustatarinaan usein kuuluukin, mitä varten kotiseutu on jätetty. Todellisia historian henkilöitä ei Louhenkajossa asu.

 Louhenkajossa pyritään elämään asetettujen paikallisten ja ajallisten rajojen puitteissa niin pukeutumisessa, puheessa kuin ruuassakin. Ilmapiiri on kuitenkin vapaampi kuin keskiajan Euroopassa yleensä. Kuninkaan määräyksestä valtakunnassa on mm. uskonnonvapaus. Vaikka uskonto oli merkittävä osa keskiaikaista yhteiskuntaa, tätä aluetta elävöitetään erittäin hillitysti.

Vastoin keskiaikaista todellisuutta Louhenkajon kuningaskunnassa vallitsee myös sukupuolten tasa-arvo; sukupuolesta riippumatta jokainen aikuinen voi allekirjoittaa sopimuksia, hoitaa omaisuuttaan miten haluaa, harjoittaa ammattia vapaasti sekä nousta virkaan omilla ansioillaan. Jokaisella on yhtäläinen oikeus kiinnostua ja harjoittaa taitoja ja tieteitä.

Onneksi olemme myös vapaita monista aikakauden vitsauksista, kuten rutosta ja pilaantuneesta ruuasta. Todellista köyhyyttä ja nälkää ei myöskään elävöitetä.