Louhenkajo

Elävöittämme Eurooppaa ja Arabiaa aikavälillä 1000-1400. Louhenkajo on fiktiivinen valtakunta pohjolassa. Se ei sijoitu mihinkään aikaan tai paikkaan, vaan jokainen tulee sinne omasta ajastaan ja kotiseudultaan. Jokainen seuran jäsen luo siis itselleen aikakautisen persoonan, jolla on nimi ja elämäntarina. Tämä persoona osallistuu seuran pukujuhliin ja seuran leireille. Todellisia historian henkilöitä ei Louhenkajossa asu.

Elävöitystapahtumissamme pyrimme luomaan niin keskiaikaisen tunnelman kuin mahdollista niin esineiden, vaatetuksen kuin puheenaiheidenkin osalta. Ilmapiiri on kuitenkin vapaampi kuin keskiajan Euroopassa yleensä. Kuninkaan määräyksestä valtakunnassa on mm. uskonnonvapaus. Vaikka uskonto oli merkittävä osa keskiaikaista yhteiskuntaa, tätä aluetta elävöitetään erittäin hillitysti.

Vastoin keskiaikaista todellisuutta Louhenkajon kuningaskunnassa vallitsee myös sukupuolten tasa-arvo; sukupuolesta riippumatta jokainen aikuinen voi allekirjoittaa sopimuksia, hoitaa omaisuuttaan miten haluaa, harjoittaa ammattia vapaasti sekä nousta virkaan omilla ansioillaan. Jokaisella on yhtäläinen oikeus harjoittaa taitoja ja tieteitä.

Onneksi olemme myös vapaita monista aikakauden vitsauksista, kuten rutosta ja pilaantuneesta ruuasta. Todellista köyhyyttä ja nälkää ei myöskään elävöitetä.

Yhdistyksessämme aktiivista toimintaa!