Pukutapahtumat

Pukutapahtumat ovat seurantoiminnan ehkä näkyvin osa. Pukutapahtumissa pukeudutaan keskiaikaisesti, syödään ja juodaan aikakautisia ruokia ja juomia aikakautiseen tapaan sekä vietetään aikaa aikaa aikakauteen sopivilla tavoilla -mm. tehden käsitöitä, pelaten, musisoiden ja laulaen, tanssien, harjoitellen asetaitoja- tai vain nauttien tunnelmasta josta nykyaikaisuudet loistavat poissaolollaan. Pukutapahtumiin ovat tervetulleita kaikenikäiset ihmiset!

Osa pukutapahtumista on vuodenkiertoon liittyviä. Näitä ovat kevään Walon juhla ja syksyn Tulijuhla. Nämä ovat hovijuhlia, eli niissä järjestetään Louhenkajon valtakunnan hallitsijoiden hovi. Näiden lisäksi järjestetään muita suurempia ja pienempiä juhlia, jotka saattavat olla myös erilaisilla teemoilla. Muut juhlat saattavat olla hovijuhlia jos niin päätetään, mutteivät välttämättä.  

 
Pukutapahtumasäännöt

Yhdistyksen pukutapahtumissa pyrimme ylläpitämään keskiaikaista tunnelmaa niin esineiden, vaatetuksen kuin puheenaiheidenkin osalta. Esineiden tulisi olla tyyliltään, ulkonäöltään ja materiaaleiltaan keskiaikaan sopivia. Lisäksi vaateparressa olisi hyvä kiinnittää huomioita vaatteiden aikakautisuuteen kokonaisuutena niin ajallisesti kuin maantieteellisestikin.

Puheissa pyrimme välttämään moderneja puheenaiheita ja ilmauksia. Juhlan järjestäjällä on oikeus puuttua epäaikakautisuuksiin ja jatkuvista, tahallisista rikkomuksista asia voidaan viedä yhdistyksen hallituksen käsiteltäväksi. Modernitkin välttämättömät henkilökohtaiset apuvälineet ovat aina sallittuja.

Juhlapaikka pyritään naamioimaan mahdollisimman hyvin niin, että epäaikakautisia esineitä ei ole näkyvillä. Tämän toteutuksessa on kuitenkin otettava huomioon, että esimerkiksi sammuttimet, ensiaputarvikkeet ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat täytyy edelleen olla helposti löydettävissä ja käytettävissä. Turvallisuussyistä voidaan aikakautisuusvaatimuksista poiketa muutenkin aina, esimerkiksi niin, että käytämme yövaloina led-kynttilöitä elävän tulen sijaan.

Mitä mukaan pukutapahtumaan?

Puhe ja käytös keskiaikatapahtumassa